iF Elektronik Ltd. (iF) 1981 yılında Cidde’de kurulmuş olup kuruluşundan bu yana yenilikçi projelere öncülük etmiştir. 1981 – 1986 yılları Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinde Raytheon, Videcom ve Elkhreiji ile ortaklık yapan iF başta SAUDIA olmak üzere 100’e yakın havayolu şirketi ile çalışmış, yeni açılan Cidde, Riyad, Medine ve Dahran havaalanlarının rezervasyon, biletleme, biniş kartı ve bagaj etiket sistemlerinin otomasyonunu gerçekleştirmiştir.
1986 – 1990 arası ise Diebold ve Alhamrani ile birlikte finans otomasyonuna yönelen iF, Suudi Arabistan’ın en büyük bankaları ile ödeme sistemleri konusunda piyasanın %70’ine hakim olmuştur. National Commercial Bank (NCB), Al-Rajhi ve Riyadh Bank de dahil olmak üzere bankacılık ve finans otomasyonu konusunda uzmanlaşan iF 1991’den itibaren Türkiye’de yoğunlaşmıştır.
IT (Information Technology) konusunda dünyanın 1 numaralı danışmanlık şirketi olan Gartner Group’un Türkiye temsilciğini üstlenen iF bu dönemde Türkiye Merkez Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Hava Kuvvetleri, Turkcell, Koç Holding, Eczacıbaşı Holding, Çukurova Holding de dahil olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşa danışmanlık hizmeti vermiştir (www.if.com.tr). Haziran 1995 – Mayıs 2001 arasında Halk Bankası’nın danışmanlığını üstlenen iF bu bankanın manuel sistemden otomasyona geçişini gerçekleştirmiş ve 1000 civarında şubenin online real-time sistemde çalışmasını sağlamıştır. CIO (Chief Information Officer), TCO (Total Cost of Ownership), IT Audit, bağımsız danışmanlık (independent consultancy) gibi kavramlar Türkiye’de ilk olarak bu projeyle kullanılıp ve yoğun IT kullanan tüm kuruluşlarda yerleşmesi sağlanmıştır.
2015 – 2018 yılları arasında iF Alhamrani ile birlikte finansman arayan ve yurt dışına açılmak isteyen IT Start-up şirketlerini inceleyerek değerlendirmiştir. Bu amaçla İstanbul ve çevresinde Yıldız, İTÜ Arı, Boğaziçi, Kocaeli, Ankara’da ise Bilkent Cyberpark, Gazi Üniversitesi ve ODTÜ Teknokentlerindeki pek çok yeni şirketin gelişimine katkıda bulunmuştur.
Son yıllarda ise iF, mobil sistemlerin yaygınlaşmasıyla sistem entegratör olarak iş ortaklarıyla birlikte bu alanda
çalışmaya başlamıştır. Cep telefonu ithalatında devletlerin büyük vergi kayıplarına uğraması ile başlayan arayışın sonucu olarak geliştirilen MEIR (Mobile Equipment Identity Register) sisteminin yurt dışına açılımı konusunda 20 civarında ülke ziyaret edilerek MEIR’in tanıtımı gerçekleştirilmiştir. Türkiye’de BTK’nın (Bilgi Teknolojileri Kurumu) kullandığı MEIR yurt içinde kullanılan bütün mobil cihazların kayıtlı ve legal olarak çalışmasını sağlamaktadır. Her türlü kayıp-kaçak-çalıntı veya klonlanmış cihazın sistemde çalışması engellenerek Türk devletinin yılda 2 milyara dolara yakın vergi geliri elde etmesi sağlanmıştır. iF MEIR’in Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika’da pazarlanıp Türkiye’den yurt dışına en yeni teknolojilerle yazılım ihracatını artırmak hedefine doğru ilerlemektedir.
İş hayatı yanında iF 1992 yılında iF-Art olarak üstlendiği sanatı destekleme misyonunu 1996’da Emel-Orhan Karadoğan Koleksiyonuna çevirmiştir. Bu misyon 2020 yılından itibaren çeşitli sanat projeleri ile desteklenmektedir.
Amacı sanatı yurda yaymak, sevdirmek ve yerel sanatçıları tanıtmak olan faaliyetlerimiz burslar, sergiler ve ödüllü projeler şeklinde devam etmektedir. Bursiyer sayımız 50, dağıtılan müze gezisi ödül sayısı 100 ve eser sayımız 5000’in üzerine çıkmıştır. art.if.com.tr sitemizde izleyebileceğiniz eserlerimizle gurur duymaktayız.